måndag 30 mars 2009

Men köp en valp då..!

Det där med valp är inte det enklaste. Självklart är det det enklaste sättet att skaffa hund på, men en valp kräver väldigt mycket under första året som jag inte riktigt vet om vi har möjligheten att ge just nu. Min sambo jobbar heltid, jag pluggar på heltid på distans, så jag är visserligen hemma, men det räcker inte.
En valp kan inte lämnas ensam, den måste tränas att känna sig så pass trygg att den inte sitter och ylar bara för att jag går ut med soporna eller till tvättstugan. Jag tror också att omställningen till ett liv med hund blir enklare om hunden redan från början är van att lämnas ensam kortare stunder. På en halvtimme hinner man ju faktiskt ganska mycket.
Jag har letat hund på blocket ganska länge, och annonserna där är ju som de är, det får man ju leva med, men det finns guldkorn. För några veckor sedan annonserades en mycket fin sexårig tik ut, jag ringde på den och hade väl egentligen ganska bra chans att få ta över henne, men det stod lite folk före i kön som det tydligen fungerade bra med, så det blev ingen hund den gången heller.
Vi har verkligen övervägt valp både fram och tillbaka, och det det brister på är inte pengar eller engagemang, utan tiden. Under våren är jag hemma alla dagar utom två, den ena dagen är jag borta ungefär 3,5 timmar och den andra är jag borta nästan sju timmar. Det går inte att ändra på och min sambo kan inte täcka upp dom tiderna varje gång. Valp får helt enkelt vänta...
Men det vore väldigt mysigt!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar