måndag 16 mars 2009

Vems leder?

Jag har dåliga handleder. Jo jag vet att det låter fånigt, men dom funkar inte som dom borde. Jag har genomgått komplett utredning men läkare säger inte samma sak allihopa. Några har sagt att det inte är nåt fel på mig, trots att jag har ont. En annan har sagt att jag har en överansträgning, alltså att smärtan och symtomen kommer avta om jag lägger om mitt liv och använder händerna så lite som möjligt. En tredje tyckte att jag hade lite överrörlighet vilket kan förklara varför jag har ont och knyta ihop trådarna med de andra diagnoserna.
Är man överrörlig så tar man sig lättare ut i ledens ytterlägen och för mycket belastning på ytterlägena kan leda till smärta. Mina leder är lite knäppa och trasiga med andra ord. Dock finns det människor som lever med samma problem som jag har men som inte får någon smärta. Jag måste vara försiktig med lederna för annars kan det hela förvärras. Överrörliga leder kan bara bli värre, inte bättre. Så det gäller att jag passar mig.
Jag lyfter inte tungt, jag bär inte saker i händerna långa sträckor, jag plockar inte ur diskmaskinen eller dammsuger, bär sällan ut soporna, skriver nästan ingenting för hand, har stödskenor på handlederna dagligen. Jag lever ett begränsat liv, men det är något som jag vant mig vid. Problemet har jag haft i kanske 7-8 år. Det blir en livsstil som är mycket beroende av att jag har människor omkring mig som kan göra det andra åt mig eftersom jag inte borde.
Även detta ska vägas in i val av hund. Jag måste kunna hantera min hund utan att allt går åt skogen. Måste kunna hålla emot om den får för sig att rycka i kopplet, måste klara av den rent styrkemässigt. Dessutom vill jag inte ha en hund som är så pass liten att man gärna bär på den, vilket ju är dumt då jag inte ska bära tungt överhuvudtaget.
Vi får väl se vad som händer....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar