onsdag 22 april 2009

Det brinner i knutarna!!

Vi var i Bollnäs i helgen och tittade på valpar, min sambo och jag. Självklart blev vi båda störtförälskade, men man kan knappast förvänta sig något annat med såna här söta små dunbollar. På vägen hem började funderandet.
Ska vi köpa en valp? I så fall vilken? När ska vi hämta den? Vad behöver vi köpa för prylar?
Vi var båda överens om att uppfödaren var bra, valparna har växt upp på ett fint ställe och med många andra vuxna hundar, som dessutom inte bara var jappar. Valparna har fått åka bil och de har utsatts för miljöträning i olika former, bland annat promenad i stan.
Men man är ju fortfarande lite tveksam, ett hundköp innebär en kompis i 10-15 år som ständigt behöver uppmärksamhet och skötsel. Visst finns det hunddagis och man kan fixat dagmatte osv, men det är fortfarande min hund oavsett vem jag delegerar till.
Visst har jag drömt om en sådan kompis i massa år, men det vore inte ett stort beslut om jag och min sambo inte skulle tveka en hel del innan vi bestämde oss.
Idag ringde jag uppfödaren, för igår bestämde vi oss och tänkte att det är lika bra att vi sover på det också, så att vi verkligen är säkra. Och jag måste säga att så här i efterhand så känns det mycket bättre än vad det gjorde medan vi fortfarande gick runt och velade.

Hur blev det då? Jo, vi hämtar våran Otto den 1 maj.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar