fredag 4 september 2009

Otto vs äggkartongen


Är man lite påhittig som matte eller husse är det långt från svårt att fixa egna leksaker och utmaningar till hunden. Otto brukar få det mesta i kartongväg här hemma, fyllda med nåt gottigt för motivationens skull. Vi brukar fylla med torrfoder.
Här har jag för första gången provat en äggkartong, som jag helt sonika bara hällde lite torrfoder i, stängde igen och ställde ner på golvet. Det blev en massa nosande först, och sen när han fick tag i ett hörn så bar han iväg den till sin filt i vardagsrummet där han fortsatte greja ända tills han fick upp locket och allt det gottiga trillade ut.
Annat vi använder är toarullar och hushållsrullar, alla mindre askar (tänk tablettask), nu också äggkartonger och annat man kan fippla ihop. Vill man att det ska ta extra lång tid kan man tejpa ihop lite granna, men då får man vara mera uppmärksam så att Otto inte sväljer plasten.

Andra leksaker som vi upptäckt är grymt roliga i det här huset är äpplen. Otto kan rulla runt och gnaga lite på ett äpple ganska länge. Han får visserligen sällan äta upp ett helt, men roligt har han. Sen brukar han leka med lite vad som helst. Han har dessutom börjat förstå att om man kommer tillbaka till matte eller husse med bollen så kastar dom den igen!

Vår lille hanhund lyfter numera på benet i stort sett varje gång han pissar, och han har sina ställen på den vanliga rundan där det alltid ska nosas ordentligt för att sedan pissas på nytt. Han har bara juckat på folk nån enstaka gång, men minsta lilla antydan till det gör matte och husse mindre glada och vi säger till honom direkt.
Hoppandet har blivit lite bättre, kanske för att vi konsekvent bara hälsar på en hund som har alla fyra tassarna på marken. Skällt har han gjort en del senaste tiden, men det börjar bli bättre, idag skällde han inte ens när posten kom. Eller så är det vi som blir duktigare på att ge beröm i rätt tidpunkt. Vem vet?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar