tisdag 10 november 2009

Att det kan vara så jobbigt...

...för en liten hund att träna fotgående. Eller vad vi nu ska kalla det. Syftet är iaf att Otto ska gå på min vänstra sida och vara uppmärksam på vad jag gör. Träningen går till så att jag berömmer i massor när han är på rätt stället och proppar i honom godis vart femte steg eller så. Hittills har han fattat galoppen ganska bra, men tycker övningen i sig är trist och man får påminna honom hela tiden om vad det är vi gör. Normala tider vågar jag inte träna det här med Otto lös, för möter vi en annan hund så sticker han som ett skott och hör absolut inte att jag ropar. Att möta folk är dock inga problem, och han har gått bredvid mig med nästan fullt fokus från svärföräldrarna och hem, vilket är kanske en km. Jag var väldigt imponerad då!
Idag gick det dock lite mera trögt, men han klarade ett halvt varv runt fotbollsplanen (vi har två fotbollsplaner som det går en cykelbana runt precis här i närheten, där går vi ofta ett par varv). Vi mötte en granne och stannade och pratade och efter det gick det inte att få Otto fokuserad igen. Men jag är nöjd ändå. Och sen när vi kom hem så var det hur lugnt som helst, så lite tröttsamt måste det ha varit med träningen. Bra det!

Har också kommit på en nackdel med att ha en liten hund. Det är ju nämligen långt ner till hunden om man ska peta in godis eller korrigera när han inte lyssnar. Går liksom inte att göra i farten på samma sätt som med en större hund.

Och just det!! Otto är allt en riktig marodör och hängde väldigt löst i söndags! Väldigt billig liten hund just då... Han spenderade nämligen lite av sin tid med att tugga sönder min bästa handväska.
Jag vart helt saligt förbannad och visste inte riktigt vart jag skulle göra av mig själv, för att skälla ut hunden som jag tyvärr inte kom på på bar gärning leder ju ingen vart. Och visst är det inte hans fel, men han kan väl ändå så hålla sig till sina egna leksaker!!
Fast iofs, nu har jag ju fått en ursäkt att köpa en ny handväska...

1 kommentar:

  1. Jo visst är det lättare att få en större hund att begripa hur den ska gå, man har den ju hela tiden inom räckhåll på ett annat sätt än dessa små...

    SvaraRadera